10 redenen om het Vacature­Lab te gebruiken

Hieronder vind je 10 goede redenen om het VacatureLab te gebruiken. Weet je er zelf nóg een? Laat het ons horen!

Het schrijven van een goede vacaturetekst is een uitdaging. Win tijd en zie direct hoe jouw tekst scoort op allerlei criteria die relevant zijn voor het vinden van dé perfecte kandidaat. Met één druk op de knop ontvang je feedback met tips en tools om de tekst zowel inhoudelijk als technisch te verbeteren. Eenvoudig en doeltreffend!

Zorg dat de vacaturetekst aansluit bij de verwachtingen van jouw doelgroep

Het lezen van de vacaturetekst is misschien wel het belangrijkste moment in de candidate journey en de kwaliteit van jouw vacature draagt bij aan duurzame onboarding. Het is belangrijk volledige informatie te geven die aansluit bij de verwachtingen. Zo ontstaat de beste match, ook voor de langere termijn.

Een goede vacaturetekst is niet zo sexy als een mooie campagne, maar wel 100 keer effectiever. Zorg dus dat die goed vindbaar is! VacatureLab checkt de SEO en helpt je om je bereik zo groot mogelijk te maken met specifieke tips die volledig zijn toegepast op jouw tekst

Meten is weten! Een goede match begint met het aanspreken van potentiële kandidaten op het juiste leesniveau. Dat gaat vaak mis en dat is zonde van het vacaturebudget! De gebruiksvriendelijke tools van het VacatureLab controleren jouw tekst en geven je handvaten om een tekst te schrijven die leesbaar en toegankelijk is voor je doelgroep.

Leeftijdsdiscriminatie in vacatureteksten is een hardnekkig probleem

Leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt is een hardnekkig probleem. Dat begint al bij de teksten van vacatures. Controleer met het VacatureLab of in jouw vacaturetekst onbedoeld sprake is van bijvoorbeeld directe of indirecte leeftijdsdiscriminatie.

Vacatures worden in 68% van de gevallen éérst op mobiel bekeken.

Vacatures worden in 68% van de gevallen éérst op mobiel bekeken. Werkzoekenden screenen in een fractie van een seconde of een vacature mogelijk interessant is. VacatureLab ziet of de weergave op mobiel ook in orde is. Grijp de kans om direct indruk te maken op talent en een voorsprong te nemen op de concurrentie.

Nog even en dan komt Google for Jobs ook naar Nederland. Ben jij op de hoogte en er helemaal klaar voor? VacatureLab test het niet alleen voor je, maar geeft ook direct aan wat je nog kan verbeteren om te voldoen aan de criteria van Google. Zo blijf je ook zichtbaar en vindbaar in de toekomst.

VacatureLab kijkt ook onder de motorkap en toetst in een handomdraai of jouw tekst en website technisch op orde zijn. Dat is relevant voor bijvoorbeeld de toegankelijkheid van je website, of vindbaarheid op Google. Met onze feedback heb je een helder overzicht dat je kan kan meenemen naar je webbouwer.

Onze slimme teksteditor helpt je met het optimaliseren van je tekst. Als alle lichten groen kleuren, kan je het resultaat vervolgens eenvoudig exporteren naar je website of als PDF. Simpel en snel.

Toch nog hulp nodig? Op de supportservice van VacatureLab kun je rekenen! Je kunt ons bereiken voor al je vragen, of je dat nu liever per mail, telefoon of chat doet. Wij staan voor je klaar!